Close

La nostra col·lecció de novel·la negra i criminal duu el nom de la més famosa de les dones d’aigua, un ésser fantàstic que viu entre esculls i atreu amb els seus cants els navegants. Per molts mariners veure’n una és signe de mala sort; per altres, en canvi, un bon auguri, perquè la sirena és una mena de fada aquàtica que pot concedir-nos un desig o canviar-nos la vida. Les sirenes tenen tradició dins el noir, destacant entre d’altres «La sirena del Mississipí» de Cornell Woolrich o «Falsa sirena» d’Erin M. Hart.

Caso Flakka

La Locura de los 5 dólares

Luís Estragués Carratalà

424 pàg. Rústica. Castellà.  PVP 19,90 €

 

La mort d’un figurant en el rodatge d’una pel·lícula desperta l’interès del sergent Juan Andrade, de la Policia Científica de Barcelona. Tot i que en principi sembla un suïcidi, circumstàncies gens comunes envolten el cas. Per la simptomatologia del cadàver, Andrade aviat descobrirà que algú està utilitzant una droga molt potent anomenada La Flakka, de la qual mai no havia sentit parlar.
El sergent haurà d’avançar en la seva investigació suportant la pressió a què el sotmet el comissari Molina i sortejant el peculiar comportament de la magistrada Elena Serrano. Podrà amb tot això? Descobreix-ho en el primer cas del sergent Juan Andrade.

Mai no hem tingut París

Joaquim Micó (clica per anar a web autor)

1r Premi VI Bellvei Negre

250 pàg. Tapa dura. Català.  PVP 21,90 €

 

En Jaume Bou és culte, llegit, molt cinèfil i s’ha guanyat a consciència el seu prestigi com assassí professional. Menysprea l’intrusisme d’oportunistes que accepten matar per quatre duros sense escrúpols ni pulcritud i té un codi deontològic inviolable: entre d’altres excepcions, no  mata ningú que li cau bé.
Quan rep l’encàrrec de liquidar un advocat corrupte no dubta en acceptar. Trenta anys enrere, el picaplets s’havia quedat amb la seva noia i ara el cos li demana passar comptes. Prepara la seva acció amb tot detall i determinació, però les coses comencen a fer un tomb quan una altra dona es creua en els seus plans.
La novel·la, plena de mala llet i bon humor, d’amor i d’odi, trenca constantment la quarta paret amb el lector, afegint referències cinematogràfiques, musicals i literàries i recreant fragments com si d’una pel·lícula es tractés.